FEM FORDELER MED LED BELYSNING

FEM FORDELER MED LED BELYSNING


FEM FORDELER MED LED-BELYSNING

CopyRight: HBA Sverige. 
Det har skjedd et teknologiskifte når det gjelder belysning, og i dag er LED (Light Emitting Diode) det lyset som er mest dominerende på markedet. Men teknologiskiftet kan være forvirrende og konseptene er mange. HBA har eksistert siden 1988, og gjennom årene har vi hatt gleden av å følge utviklingen fra halogen til LED tett. Fordelene med dioder er mange, og her har vi valgt ut fem punkter som vi synes er greit å vite om LED;
 
1. LED er energieffektiv. LED-teknologi er svært effektiv og energieffektiv. En LED-lampe bruker 80-90% mindre energi sammenlignet med en halogenlampe, som igjen bruker bare 5% av energien til å skinne. Den gjenværende energien omdannes til varme.
 
2. LED har lang levetid. En LED-lampe kan brenne i 50 000 timer, noe som tilsvarer mellom to og ti år. Et eksempel er en LED-lampe med en levetid på 30 000 timer som skinner kontinuerlig 8 timer om dagen varer i minst syv år.
 
3. LED er tilgjengelig i forskjellige fargetemperaturer. Fargen på lyset måles i Kelvin, og LED-lys kan tilpasses når det gjelder lystemperaturer. LED-lys er tilgjengelig med Kelvintal fra kaldt hvitt lys til varmt hvitt lys. Les innlegget vårt om Kelvin her.
 
4. Dioder er holdbare. Dioder er ufølsomme for støt og vibrasjoner, og LED-lys brukes med fordel i tøffe og utsatte miljøer. Dioder fungerer godt i kalde omgivelser og starter direkte med full effekt. LED-lamper påvirkes ikke negativt av tenning og slukking.
 
5. LED er miljøvennlig. LED-lys er energieffektive og har lang levetid, noe som gjør dem til et miljøvennlig belysningsvalg. I tillegg inneholder de ikke kvikksølv eller andre tungmetaller.
 
Da LED-lampen kom, ble den kritisert for å være betydelig dyrere enn en halogenlampe. Men over tid har LED-pærer blitt billigere å produsere, samtidig som de er energieffektive og varer betydelig lenger enn en halogenlampe.

Vi har et av markedets bredeste sortiment av kjøretøybelysning og ekstralys med LED-teknologi. Vi følger teknologiutviklingen nøye og i produktutviklingen har vi fokus på kvalitet og bærekraft. Her kan du lese mer om vårt kvalitetsarbeid.

Her viser vi tre LED-produktnyheter som vi mener representerer teknologiskifte og utvikling.